Skip to main content

Sjezdy z Kozákova

  • Cena s dopravou koloběžkobusem

    499 Kč

  • Doba zapůjčení

    Celý den
  • Délka

    17 km / 22 km
  • Startovací místo

    Malá Skála / Kozákov

  • Cílové místo

    Malá Skála
Vyjeďte na Kozákov naším koloběžkobusem nebo turistickým cyklobusem.
Kozákov je nejvyšší hora Českého ráje. Klub Českých turistů tu postavil rozhlednu a turistickou chatu, ve které se můžete perfektně občerstvit před zahájením vašeho výletu.
Na této trase si užijete na jedné straně úchvatné výhledy na Krkonoše, na druhé na Český ráj a České středohoří.

Cesta Vás z Kozákova povede přes zajímavé místo zvané „Samotoč“, kde si sami natočíte pivo, v udírně si vezmete klobásku a nakonec zaplatíte do připravené kasičky. Děti se zatím zabaví na dětském hřišti nebo pozorováním zvířat na místní farmě.

V nedalekém Votrubcově lomu si mohou děti také zkusit práci hledačů drahých kamenů a své nálezy si rovnou nechat obrousit. Pro milovníky rozhleden je na trase další rozhledna, která se nazývá Dubecko. Další zajímavostí je hrad Rotštejn.

Na našem stanovišti Koloběžek Český ráj u občerstvení v Besedicích si můžete odložit své koloběžky a jít si prohlédnout skalní bludiště s Kalich - Chléviště. Okruh po žluté turistické značce Vám nezabere víc než hodinu a nabídne neopakovatelné výhledy na údolí řeky Jizery, Drábovnu, Frýdštejn a Ješted.
Před vyzvednutím koloběžek se můžete ještě občerstvit a jako bonus dostanete malé pivo nebo limonádu ke každému hlavnímu jídlu zdarma.

Poté se nabízí dvě varianty návratu na Malou Skálu – cítíte-li se již unaveni, vydejte se rychlým sjezdem okolo Suchých skal přímo na Malou Skálu. Máte-li ještě dost energie, jeďte přes obec Michovka a osadu Zbirohy, nad kterou můžete navštívit zříceninu hradu, do obce Rakousy, kde se u železničního viaduktu napojíte na Greenway Jizera, která Vás dovede přímo na Malou Skálu. U řeky najdete spoustu pěkných míst k osvěžení a koupání.
Celá trasa je vyznačená cedulkami s logem naší půjčovny a směrovkami.
Máte-li zájem absolvovat tento výlet i v jiný termín, rádi Vám po předchozí domluvě zajistíme dopravu.

Mapa

Veškeré dotazy ohledně vybavení a cen Vám rádi sdělíme na telefonu +420 773 233 550, e-mailem nebo přímo v našem infocentru v Boučkově statku na Malé Skále.